Filmmagasinetcover_MargrethOlin_fotoMariaHustad.jpg

Hei!

Velkommen! Her finner du informasjon om filmene mine og tekster jeg har skrevet. Jeg poster jevnlig oppdateringer om nye prosjekter og ellers hva jeg måtte ha på hjertet. Du finner også kontaktinformasjon for å booke meg til foredrag. Alt godt! Margreth

Den Siste Viking

Den Siste Viking

Margreth Olin debuterte som teaterregissør sommeren 2013 da museet Kystens Arv hyret henne inn til spelet "Den Siste Viking". Spelet er en dramatisering av Johan Bojers bok med samme navn, og dette var sjette gang det ble satt opp på Stadsbygd i Sør-Trøndelag (det ble satt opp første gang i 2001).
Mange fant denne nye retningen noe overraskende da Margreth stort sett er kjent for å fordype seg i sosialpolitiske temaer av idag. - Det var lett å slå til på dette tilbudet. Jeg liker å jobbe med skuespillere, det å blande proffesjonelle og amatører. Tanken på å skulle jobbe ute med naturlige kulisser, et så stort ensemble, få regissere slossscener og manøvrere store båter i forestillingen var en herlig utfordring. "Margreth gjør ting hun ikke kan" tenkte jeg om høsten 2013, utenddørsteater, 3d-film, og prøver på Nationaltheateret var en fin blanding:)
Jeg har også alltid hatt lyst å jobbe med Nils Ole Oftebro. Som Jakob med lisjfoten var han fantastisk. Bjørn Moan, Evy Kasseth Røsten, Paul Ottar Haga, Jens Petter Olsen, Tore B. Granås var noen av de andre skuespillerne som var med til Stadsbygd.

Forestillingen fikk svært gode kritikker.

Spelets nettside finner du her.

skjermbilde-2014-10-28-kl-20-33-34.png
Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg

Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg

De Andre / Nowhere Home (2012)

De Andre / Nowhere Home (2012)