Filmmagasinetcover_MargrethOlin_fotoMariaHustad.jpg

Hei!

Velkommen! Her finner du informasjon om filmene mine og tekster jeg har skrevet. Jeg poster jevnlig oppdateringer om nye prosjekter og ellers hva jeg måtte ha på hjertet. Du finner også kontaktinformasjon for å booke meg til foredrag. Alt godt! Margreth

I Kjærleikens Hus (1995)

I Kjærleikens Hus (1995)

This page is in Norwegian only

Fabrikken “Ringstads Farming” på Stranda på Sunnmøre er ein av endestasjonane i samfunnet. Bedrifta tek imot slakteavfall. Her vert dyrekadaver malt og kokt, og kjem i andre enden ut som mat til våre husdyr. “Koka” er ein mannsarbeidsplass. Humor blandar seg med ammoniakkgass, innmat, stank, varme kjelar, mjøl og feitt. Makabre omgjevnader har tøyd overlevingsevna hos Per, Rune, Odd og Odd. Dei hevdar at resirkuleringa dei driv er naudsynt. Jobben ville dei ikkje byte bort.

Filmen kan sees her.

Manus, regi, klipp:
Margreth Olin
Fotograf: Per Hustad, Margreth Olin
Lyd: MARGRETH OLIN, PER HUSTAD
Produsert av: MRDH

36 min, dokumentar, beta sp

Omtale:

KJÆRLIGHET UTEN GRENSER
I kjærleikens hus trenger du alle fem sanser. Denne 36 minutter lange dokumentaren på Beta SP fra Høyskolen i Volda bør berolige alle som er bekymret for norsk filmproduksjon.
– Kjetil Korslund, Morgenbladet, 1994

RAMSALT FILMDEBUT
Margreth Olin har laget en ramsalt, grotesk, men likevel hjertevarm dokumentar fra hjembygda Stranda på Sunnmøre. En uvanlig film fra et mørkt industrielt område.
– Frode Bjerkestrand, Bergens Tidende, 1995

Undertegnedes klare favoritt var uten tvil Margreth Olin´s utrolig skarpe dokumentar I kjærleikens hus, fra et anlegg for slakteavfall på Sunnmøre.
– Per Platou, Film & Kino, 1995

Den dokumentaren som fikk mest oppmerksomhet på årets festival var uten tvil Margreth Olin´s I kjærleikens hus. Regissøren har skapt et bemerkelsesverdig nært og varmt bilde av en typisk mannsarbeidsplass.
– Gunnar Iversen, Z, 1995

Margreth Olin har laget en av årets mest interessante og provoserende dokumentarer I kjærleikens hus. Filmen portretterer en fabrikk som behandler slakteavfall fra dyr og er interessant både på et konkret nivå og på et mer symbolsk plan.
– Jon Iversen, Z, 1995

Onkel Reidar (1998)

Onkel Reidar (1998)